Förkolning snarare än grillning

Igårkväll skulle flickorna samlas för att grilla och träffa fröken s en sista gång innan hon far hem för sommaren. I höst lämnar hon oss för utlandsstudier i Köpenhamn. Bättre grillningsställe än taket får man leta efter med sol hela kvällen och utsikt över hela staden. Vad vi inte räknat med var att det visst blåste en del. Då är taket plötsligt inte lika bra som grillningsplats. Vi blev smärtsamt medvetna om detta när grillen tog väl mycket fyr och halkade ner från sin ställning så att den stod snett med ena hörnet på marken (som, som tur är, består av stenplattor). Lite väl ivriga att lägga på maten med rädsla för att missa glöden. Tog bort maten när den blev svart och väntade tills flammorna slutat slå upp - trodde vi. Blåsten satte gång på gång ny fyr på elden och det slutade med förkolnad mat.



Ambitiösa som vi var hade vi tänkt grilla även majs, förutom kött. Det slutade med att majsen fick ligga kvar på grillen för att den inte skulle blåsa iväg av vinden. Glömde jag säga att botten dessutom gick sönder så att all kol blåste ur och blåste runt på taket?

Korven på bilden gick trots allt att äta om man skar bort det svarta (vilket var typ halva korven, den såg nästan likadan ut på undersidan). Det svåra var att få in den i munnen utan att någonting på tallriken eller bordet blåste bort. Var länge sen man fick kämpa så för att få lite mat i sig. Det positiva är väl att det är en grillning vi sällan kommer att glömma. Det bär mig emot att erkänna men taket är inte alltid överlägset som grillplats.

Kommentarer
Postat av: anna

mmmm akrylamid mums!

2008-06-13 @ 11:09:29
URL: http://www.filipsdotter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0