Sommarens matexperiment 1
Potatissallad utan kladd kan vi kalla det. Gott blev det i alla fall så jag tänkte dela med mig av receptet. Mängderna kan man bestämma själv efter hur många man är eller hur hungrig man känner sig. Jag lagade åt en person.

1 vitlöksklyfta
1 bit squash
olivolja efter behag
salt, gärna någon specialvariant som smakar lite mer, typ havssalt eller flingsalt
svartpeppar
örtkrydda (i mitt fall timjan)
Borsta potatisen och skär den mindre bitar. Koka den tills den är mjuk, ca 20 minuter. Skär under tiden squashen i mindre bitar och stek den i stekpanna tills den får färg och är lite mjuk. Hacka rödlök och vitlök i lagom stora bitar och blanda med squashen i en skål. Tillsätt mycket olja (potatisen suger upp mycket och den ska kännas lite smörig så några matskedar kan behövas), salt, peppar och eventuellt örtkrydda och blanda runt.
Häll av vattnet på potatisen när den känns mjuk och blanda ner den tillsammans med det andra. Tillsätt mer salt och olja om det behövs. Ät!
Vad man äter potatissalladen till är upp till var och en. Jag åt den med stekt bacon och knäckebröd, men jag kan tänka mig att den är god till stekt lax eller grillat också. Squashen kan ersättas med paprika, soltorkade tomater, oliver, kapris eller vad man tycker om (vilka inte bör stekas). Bara för att ge några förslag.

Ingredienser
Lämplig mängd färskpotatis (jag tog fem ganska små)
1 snutt rödlökLämplig mängd färskpotatis (jag tog fem ganska små)
1 vitlöksklyfta
1 bit squash
olivolja efter behag
salt, gärna någon specialvariant som smakar lite mer, typ havssalt eller flingsalt
svartpeppar
örtkrydda (i mitt fall timjan)
Borsta potatisen och skär den mindre bitar. Koka den tills den är mjuk, ca 20 minuter. Skär under tiden squashen i mindre bitar och stek den i stekpanna tills den får färg och är lite mjuk. Hacka rödlök och vitlök i lagom stora bitar och blanda med squashen i en skål. Tillsätt mycket olja (potatisen suger upp mycket och den ska kännas lite smörig så några matskedar kan behövas), salt, peppar och eventuellt örtkrydda och blanda runt.
Häll av vattnet på potatisen när den känns mjuk och blanda ner den tillsammans med det andra. Tillsätt mer salt och olja om det behövs. Ät!
Vad man äter potatissalladen till är upp till var och en. Jag åt den med stekt bacon och knäckebröd, men jag kan tänka mig att den är god till stekt lax eller grillat också. Squashen kan ersättas med paprika, soltorkade tomater, oliver, kapris eller vad man tycker om (vilka inte bör stekas). Bara för att ge några förslag.
Kommentarer
Trackback