Fruktsallad

Clementiner är en av mina favoritfrukter. Perfekta som uppiggare, efterrätt, litet mellanmål eller istället för godis. Dessutom lätta att ha med sig och roliga att skala. Man måste ju se om man lyckas få bort hela skalet utan att ha sönder det. Det ska vara de små, de med tunt skal. De är oftast saftigast och sötast och helt enkelt godast. Även namnet gillar jag. Clementin. Det ligger bra i munnen.
En annan av mina favoritfrukter är banan. De är inte lika lätta att ha med sig i väskan. De blir lätt bruna och mosiga, men om man bortser från det så toppar den nog min lista över braiga frukter. Inte nog med att den är supergod naturell (om lagom mogen såklart) men man kan ha den till så mycket annat. Både i varmrätter och efterrätter, varm eller kall, grillad eller stekt eller ugnsbakad. Det enda man nog inte kan göra med den är att koka den. Men å andra sidan, kokar man någonsin frukter?
Ananas och vindruvor ligger också högt på favoritfruktslistan. Problemet med ananas är att man knappast kan köpa en hel till sig själv. Det blir helt enkelt för mycket och dessutom får man ont i både mun och mage. Vindruvor är bra istället för godis, för man får liksom småplocka, men de funkar inte lika bra att ta med sig och dessutom är de ofta ganska dyra tyvärr.
Kommentarer
Trackback